Galvani boten

Bij GALVANI worden we gedreven door onze passie voor het varen en voor het milieu. We houden van buiten zijn op het water en genieten van de natuur, in het gezelschap van familie en vrienden. Ook houden we van avontuur en ontdekken we nieuwe vaargebieden. We geloven dat elektrisch varen de toekomst is en bijdraagt aan het behoud van onze planeet voor volgende generaties zodat zij er net zo van kunnen genieten als wij.

Image
Image

Daarom ontwikkelen wij een nieuwe en innovatieve lijn elektrische tenders. Elegant en stijlvol design met een uitzonderlijk hoge kwaliteit in productie en afwerking. De voortstuwing wordt verzorgd door een reeks ultrastille en geavanceerde elektromotoren van Bellmarine, gekoppeld aan krachtige lithium-ijzer (LiFePO4) batterijen die een lang, veilig en onderhoudsvrij gebruik garanderen. Zorgeloos en fluisterstil varen in stijl, luxe en comfort en met respect voor de natuur.

Ons eerste model is de GALVANI Ventisei (26 voet). De Ventisei is zowel langzaam varend, als in een snel varende, planerende versie leverbaar. De eerste serie van 10 boten, wordt vanaf het tweede kwartaal van 2024 afgeleverd.

Made in Holland

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is GALVANI 100% Nederlands. Nederlandse werven worden wereldwijd geroemd om hun bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Een reputatie die geworteld is in de rijke maritieme geschiedenis, de geografische ligging van Nederland en de mensen.

De merknaam GALVANI is geïnspireerd op Luigi Galvani, de beroemde 18e-eeuwse Italiaanse arts en natuurkundige die de aard en effecten bestudeerde van - wat hij opvatte als -elektriciteit in dierlijk weefsel. Zijn ontdekkingen leidden uiteindelijk tot de uitvinding van de voltaïsche stapel (een soort batterij die een constante stroombron mogelijk maakt) door Alessandro Volta.

In het logo van GALVANI is de eerste letter van ons merk te herkennen, een blaadje en – rechtsonder - een boot. Dat gekozen is voor de kleur groen zal geen verrassing zijn.

Image
Image
Image
Image

Wie zijn wij

Rein Nieuwenhuis en Lennard Hoogenraad zijn beide - al vanaf heel jonge leeftijd - veel op het water te vinden. Zeilen, windsurfen, waterskiën of heerlijk met familie en vrienden varen, eten en drinken, zwemmen en plezier maken. Genieten van de ruimte en rust die het water te bieden heeft. GALVANI is ontstaan uit liefde voor het water en de watersport en uit de wens om het gevoel van vrijheid, ontspanning en plezier, ook voor toekomstige generaties te waarborgen.

Het eerste idee van een complete, goed doordachte, comfortabele maar vooral ook mooie elektrische tender, is bedacht tijdens een gezamenlijke zeilvakantie in Friesland. In plaats van de verbrandingsmotor van een boot te verwisselen voor een elektromotor en de rest onaangeroerd te laten, kiest GALVANI voor een holistische benadering op duurzame elektrische voortstuwing, doordacht comfort en verbluffend design.

Nieuws en persberichten

Bezoek Galvani op BOOT 2024 in Düsseldorf

Nieuws

Bezoek Galvani op BOOT 2024 in Düsseldorf

De Düsseldorf International Boat Show, beter bekend als boot Düsseldorf of gewoon boot, is een van 's werelds belangrijkste bootshows. Met zo'n 1.600 exposanten uit meer dan 50 landen wordt boot Düsseldorf>>

11-28-2023
Galvani lanceert de Ventisei op BOOT Düsseldorf

Nieuws

Galvani lanceert de Ventisei op BOOT Düsseldorf

Eelderwolde, 27 november 2023 - Het Nederlandse Galvani Boats, lanceert op BOOT Düsseldorf (Hal 4B01) de elektrische Galvani Ventisei. De Ventisei is met bijna 8 meter een ruime ‘day cruiser’ en komt>>

11-28-2023
Innovatie, design en kwaliteit aan het roer

Nieuws

Innovatie, design en kwaliteit aan het roer

Onze stuurwielen zijn afkomstig van een familiebedrijf in Noordoost-Italië genaamd Isotta. Innovatie, design en kwaliteit vormen de basis voor hun succes en onze samenwerking. Elk stuurwiel is tot in>>

05-08-2022
Raymarine Axiom+

Nieuws

Raymarine Axiom+

Alle informatie over motorprestaties, status van de accu's en actieradius onder je vingertoppen. Maar je bedient met het

05-03-2022
IN WORDING: GALVANI TRENTATRE

Nieuws

IN WORDING: GALVANI TRENTATRE

Galvani is inmiddels gestart met het ontwikkelen van de Trentatre (33).

Met een lengte van ruim 10 meter en een kleine vaste kajuit, is dit de ideale weekendcruiser; en>>

04-13-2022

We houden je graag op de hoogte!

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in
Volg ons op social media linkedinfacebookinstagram
Image

Contact

Ter Borchlaan 42

9766 TX Eelderwolde

T. +31 6 15081606

M. contactus@galvaniboats.nl

Snel naar

Socials

Copyright Galvaniboats.nl

Website door Webjongens